Parlament
Home PageBiografieDiscografieAgendaFotoVideo/MultimediaPresaContact

Eu cant ce-mi place mie - Pepino
Cristian Ionascu - revista Ioana
Interviu cu Sorin Vasile - Pepino Pepino a acordat un interviu revistei "Ioana". Desi se cunoscuse cu redactorul in seara discutiei (pe care o programasera foarte scurta), cei doi s-au imprietenit, cand si-au dat seama ca au foarte multe de discutat. Astfel ca, intalnirea a durat cateva ore, iar Cristian Ionascu, redactorul Burda, a aflat foarte multe despre Sorin Vasile (aka Pepino). De exemplu, cine ii sunt cei mai buni prieteni - "... toate femeile pe care le-am si m-au iubit" sau care e reteta muzicianului de succes - "Sa creezi un produs in care crezi si sa nu te gandesti neaparat la bani".

Pepino, asa ii spun cativa. De fapt, il cheama Sorin Vasile. Cei mai multi il stiu ca pe o parte din ceea ce este Parlament - muzica din suflet! De fapt este... "Eu nu sunt o vedeta."

Cei mai buni prieteni ai tai sunt...
...toate femeile pe care le-am si m-au iubit. Au fost cu adevarat langa mine cand am avut nevoie reala de un prieten. Daca s-ar gandi mai bine, s-ar putea sa fie multa lume de acord cu mine.

Care este reteta muzicianului de succes?
Sa creezi un produs in care crezi si sa nu te gandesti neaparat la bani. Daca, intr-adevar, creatia ta convinge si impresioneaza, vor aparea si banii. Altfel, vei fi unul dintre saltimbancii care fac tumbe si grimase prin curtea televiziunilor si, daca te uiti mai atent la ei, vei vedea, de fapt, disperarea din ochii lor. Nu lasi urme. Nu lasi nimic. In opinia mea, daca n-ai nimic de spus, mai bine stai acasa. Exista contraexemple, dar nu dau doi bani pe ele. Frunze-n vant. Garbage.

Cum a aratat cea mai mare provocare a ta?
Nu stiu daca este cea mai mare, dar una dintre provocarile majore a fost includerea mea de catre producatori in juriul de selectie la Eurovision 2007 - faza finala. As face o paranteza pe tema asta. Mereu mi-am pus problema, ca participant de mai multe ori la acest concurs (piese interpretate de Luminita Anghel si Parlament), ce se intampla acolo, in camera aia? Ce sforarii si marsavii se petrec pe-acolo? Stupoare! Mi-am vazut de treaba mea. Nimeni nu mi-a impus sau sugerat ceva. Fiecare si-a vazut de ale lui. S-au predat fisele, s-a facut centralizarea, s-a comunicat rezultatul. Apoi s-a barfit un pic, s-a ras copios si "la revedere".

Ce muzica asculti? Care a fost ultimul album?
Nu-mi permit luxul sa nu ascult tot ce misca. Profesional nu-mi permit. Dar totusi... Mi-a placut si-mi va placea forever muzica progresiva. Misca zdravan ceva in tine genul asta. Te duce, te-aduce, te poarta pe toata planeta si dincolo de ea. Este imposibil sa mai faci si altceva decat s-o asculti, atunci cand iti pui spre auditie un disc, spre deosebire de alte genuri muzicale. Ultimul album ascultat este "Zaragon" al lui John Miles, din 1978. O bijuterie muzicala. O capodopera. Mi-e ciuda ca l-am ascultat abia in 2008, dar mai bine mai tarziu decat...

Cand consideri ca ai devenit un artist?
Nu stiu daca este vorba de un anumit moment. Cred ca mai degraba este un proces in timp. Am momente in care ma simt artist si altele in care nu. Ma simt artist cand compun o piesa care sta in picioare, care la un moment dat este fredonata de oameni. "Parlament" are un loc in istoria muzicii. Pana la noi batalia artistilor se dadea pe tarabe. Dupa un anumit moment s-a dat si pe radiouri. Iar momentul se numeste "Vine Vara" si a aparut in iunie 1998.

Pepino, vorbe de parlamentar
Este o cinste si o onoare sa fiu in Parlamentul muzical. Imi doresc MTV awards. Nu sunt vedeta. Eu cant ce-mi place mie.

 
 

Concert Parlament - Tribute to the ladies

My space - Parlament

Prieteni
Musicmix

eOk.ro

Gala PR

Micul Paris - Trupa de muzica rock


Home Page | Despre Parlament | Discografie | Agenda, concerte
Poze Parlament | Galerie video | Parlament in presa | Contact
Biografii:  Doru - voce | Pepino - bass | Otto - chitara | Cristi - clape | Vali - tobe

INON Web Design